SASTANAK

Razgovor izaslanstva SDA i A-SDA: Nagovještava se buduća koalicija

21.02.2019.
u 18:55

Razgovor izaslanstva SDA i A-SDA završen je tvrdnjom njihovih lidera novinarima da je moguće koaliranje tih političkih subjekata koji inače gotovo identično gledaju na odnose u zemlji, prioritete, fokuse djelovanja, problematiku.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, domaćin susreta, izjavio je da je ovom prilikom ugošćena "bliska stranka", a lider A-SDA Nermin Ogrešević da njezino participiranje u vlasti ne bi bilo "od viška".

- Ako postoji suglasnost političkih aktera, spremni smo sudjelovati - zaključio je Ogrešević.

Izetbegović je obraćanje novinarima započeo riječima da se nagovještava buduća koalicija, vjerojatno na državnoj, enitetskoji na razini nekih županija. Za naredni ponedjeljak je najavio susret SDA s Pokretom demokratske akcije (PDA), kao i vjerojatno donošenje odluka nakon toga.

Zaključak lidera A-SDA Nermina Ogreševića je da su današnjim susretom vjerojatno stvorene pretpostavke za suradnju dviju stranaka i za naredne korake.

- Usuglasili smo da je bitno formirati vlast što prije; A-SDA je spremna pojačati, uvjetno rečeno, bošnjački dio vlasti, ojačati politički front za euroatlantske integracije BiH. U narednim susretima vjerojatno možemo razgovarati o konkretnoj suradnji - njegove su riječi.

Lider SDA Bakir Izetbegović, zamoljen da prokomentira izjave iz SNSD-a vezane za formiranje izvršne vlasti odnosno različite stavove o euroatlantskim integracijama BiH, rekao da SDA neće praviti nikakve ustupke u njenom instistiranju da se poštuju Ustav i zakoni BiH, kao i sudske presude, te će pod tim uvjetima podržati SNSD-ovog kanditata za mandatara u Vijeću ministarsta BiH.

Ključne riječi
SDA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije