Farmaceutski fkultet SUM-a domaćin konferencije

Razmjena ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih dostignuća u biomedicinskome inženjerstvu

19.04.2021.
u 21:07

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru suorganizator je i domaćin 4. međunarodne konferencije za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini koja će se u gradu na Neretvi održati u razdoblju od 21. do 24. travnja 2021. godine. Radi se o jednoj od najvećih konferencija ovog tipa u jugoistočnoj Europi. Organizator konferencije je Društvo za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH), a suorganizatori ovog znanstvenog skupa, uz mostarski Fakultet, jesu i farmaceutski fakulteti univerziteta u Sarajevu i Banjoj Luci, piše Večernji list BiH. 

Online i uživo

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru ponosan je što je dio ovakvog važnog događaja za područje medicine i bioinženjerstva kao suorganizator i domaćin.

- Kad smo prihvatili biti domaćini 4. međunarodne konferencije o medicinskom i biološkom inženjerstvu u BiH, mnogo prije pandemije, nadali smo se kako ćemo moći pokazati ljepotu naše zemlje svim sudionicima konferencije, posebice grad Mostar, koji je predivan u ovo doba godine. Nažalost, živimo u vremenu pandemije te se moramo prilagoditi trenutačnim okolnostima. Tako će i ova 4. međunarodna konferencija za medicinski i biološki inženjering u BiH biti većinom online, dio će biti uživo uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera - kazala nam je Monika Tomić, dekanica Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Cilj 4. međunarodne konferencije o medicinskom i biološkom inženjerstvu u Bosni i Hercegovini razmjena je ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih dostignuća u biomedicinskom inženjerstvu i svim srodnim poljima. Konferencija će pomoći znanstvenom razvoju, digitalizaciji i uspostavljanju održive komunikacije između industrije, znanosti i javnosti u području medicinskog i biološkog inženjerstva u BiH. - Nadamo se da će ovaj sastanak pridonijeti poboljšanju zdravstvene zaštite u našoj zemlji, kao i promovirati nove ideje koje će se provoditi za poboljšanje života općenito - kazala je dekanica Tomić. Sudionicima konferencije, između ostalih, obratit će se Ratko Magjarević, predsjednik Međunarodne federacije za medicinski i biološki inženjering, i Leandro Pecchia, predsjednik Europske alijanse za medicinski i biološki inženjering i znanost. U svojstvu predavača na konferenciji će sudjelovati eminentna imena biomedicinskog inženjeringa kao što su poznati hrvatski znanstvenik i direktor Instituta za biokemiju (IBC2) u Frankfurtu Ivan Đikić, potom Anne Humeau-Heurtier, professor at Université d’Angers, Institut Universitaire de Technologie, Fr, zatim Adnan Mehonic, lecturer & RAEng research fellow at Department of Electronic and Electrical Engineering University College London, UK; Thomas Judd, president of IFMBE Clinical Engineering Division, USA; Mladen Poluta, director at Health Technology Directorate, WCGH, South Africa (ZA); Thomas Penzel, scientific chair of Sleep Center, Charite Center, Germany te Carole C. Carey, chair of the IEEE EMBS Standards Committee, USA.

Više od 80 aktivnih članova

Organizator DMBIUBIH predstavnik je BiH u Međunarodnoj federaciji za medicinski i biološki inženjering (IFMBE) i Europskoj alijansi za medicinski biološki inženjering i znanost (EAMBES). DMBIUBIH je nevladina, neprofitabilna organizacija, osnovana u ožujku 2014. godine. DMBIUBIH je zajednica zainteresiranih strana u oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa i platforma za razmjenu informacija koja radi za dobrobit zdravstvenih usluga u BiH. Ima više od 80 aktivnih članova čiji se broj konstantno povećava. Članovi društva profesori su s univerziteta/sveučilišta, doktori, inženjeri i tehničari u području medicine i inženjeringa, kao i studenti, mladi ljudi zainteresirani za ovo područje. Oni aktivno sudjeluju u velikom broju znanstvenih događaja i konferencija. Od 2015. DMBIUBIH je član Međunarodne federacije za medicinski i biološki inženjering (IFMBE), a od 2017. je član Europske alijanse za medicinski i biološki inženjering i znanost (EAMBES).•

Ključne riječi
SUM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?