NOVI PROIZVOD NA TRŽIŠTU

Razvijen prvi 'made in BiH' mobilni bolnički krevet

29.04.2020.
u 15:51

Bihaćka tvrtka Č.J. u suradnji s inženjering i konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting iz Sarajeva radi na razvoju novog proizvodna na našem tržištu, piše N1. 

Radi se o prvom bosanskohercegovačkom fleksibilnom, sklopivom i mobilnom bolničkom krevetu koji će medicinskom osoblju olakšati rad sa pacijentima, a s druge strane pacijentima će pružiti udoban i funkcionalan smještaj u tijeku prevazilaženja zdravstvenih tegoba.

Ideja se rodila u tijeku smanjenja narudžbi standardnog proizvodnog portfolija ove kompanije uzrokovana redukcijom protoka ljudi i roba u doba trajanja pandemije COVID-19.

Pri odabiru proizvoda za razvoj, u obzir su uzeti faktori kao što su namjena novog proizvoda, potreba za istim u ovom trenutku, kao i njegova komercijalizacija u post kriznom periodu. Također, jedna od osnovnih vodilja je bila da se osmisli i izradi proizvod koji možemo proizvesti brzo, učinkovito, kvalitetno iz većinski raspoloživih resursa u BiH.

Od same ideje do razrade i proizvodnje prvog prototipa je trebalo 20 dana. Proaktivnost, konstruktivnost, stručnost i fokusiranost uključenih u projekat rezultirale su prototipom prvog bolničkog kreveta "made in BiH".

Ovaj krevet će pronaći svoju namjenu u bolnicama, poliklinikama, skrbi starih i iznemoglih osoba, kao i u kućnoj njezi pacijenata.

"Trenutno radimo na unapređenju prvog prototipa, njegovoj elektrifikaciji i kanalima distribucije u BiH, regiji i EU", navode iz tvrtke.

Prvi proizvedeni komadi će biti donirani u neke od javnih ili privatnih zdravstvenih ustanova, sa kojima će tvrtka Č.J. nastaviti surađivati u cilju mogućih unapređenja i eventualnog razvoja novih proizvoda prema njihovim potrebama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije