Čović s veleposlanicima

Suradnja sa Saudijskom Arabijom i Nizozemskom na ekonomskom i investicijskom planu

čović
Foto: VL FOTO
1/2
24.09.2015.
u 13:00

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Jurriaana Kraaka. Tema sastanka bila je politički odnosi u Bosni i Hercegovini i aktivnosti u procesu pristupanja Europskoj uniji, koje će biti realizirane u narednom razdoblju. Dr. Čović je iskazao neupitnu opredijeljenost koju potvrđuje veliki intenzitet provedenih i planiranih aktivnosti nužnih za realizaciju reformskih procesa, a s ciljem napretka kretanja Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji.
Veleposlanik Kraljevine Nizozemske iskazao je punu potporu nastavku započete pozitivne dinamike europske integracije Bosne i Hercegovine. S tim u svezi naglašena je važna uloga dosadašnje nizozemske konkretne pomoći i prijenosa znanja, ali i nastavak ove vrste potpore europskom putu Bosne i Hercegovine. Također se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dviju zemalja, te o postojećem prostoru za unapređenje sveukupne suradnje na različitim poljima.
Predsjedatelj Predsjedništva dr. Čović zahvalio je na kraju veleposlaniku Kraaku za svu dosadašnju potporu koju je Nizozemska pružila Bosni i Hercegovini, te izrazio uvjerenost u daljnji napredak odnosa dviju zemalja.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primio u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hania bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dviju zemalja, te je zajednički ocijenjeno da su sveukupni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri i prijateljski. Zaključeno je i da postoji prostor za unapređenje suradnje u svim područjima, prije svega na ekonomskom i investicijskom planu. Njegova ekscelencija veleposlanik Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominah naglasio je kako će i dalje Kraljevina Saudijska Arabija nastaviti pružati pomoć i ulagati u Bosnu i Hercegovinu. Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović je još jednom zahvalio za dosadašnju potporu koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini i izrazio nadu u daljnji razvitak i očuvanje dobrih odnosa dviju zemalja.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije