Londoner štangice:

Recept za fine kolače iz mamine bilježnice koji se rade "ni od čega"

13.12.2020.
u 15:59

U maminim i bakinim bilježnicama s receptima sigurno ćete pronaći recept za Londonere. Riječ je o finim kolačima od jednostavnih i svakodnevnih sastojaka iz smočnice i hladnjaka poput vrhnja, jaja, brašna i šećera te domaćeg džema koji se već desetljećima pripremaju u predbožićno vrijeme, piše Zadovoljna.hr.

Finu verziju Londoner štangica sa Zadovoljnom je podijelila i Alica Bjeli Duduković, koja objavljuje recepte i na Instagramu pod imenom @okruglica79.

Sastojci za tijesto:
300 grama glatkog brašna
150 grama maslaca sobne temperature
80 grama šećera
6 grama praška za pecivo
3 žumanjka
2 žlice kiselog vrhnja (12 posto mliječne masti)

Sastojci za nadjev:
200 grama mljevenih oraha
200 grama šećera
150 grama džema od marelice
3 bjelanjaka

Priprema:
1. Za tijesto: pjenasto umutite žumanjke i šećer. Dodajte kiselo vrhnje i maslac i sve zajedno smiješajte u jednoličnu smjesu.

2. Prosijajte brašno i prašak za pecivo pa rukom umijesite tijesto.

3. Tijesto odmah razvucite na pobrašnjenoj podlozi pa prebacite u lim za pečenje veličine 40x25 centimetara.

4. Tijesto zapecite 7 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.

5. Zapečeno tijesto premažite džemom od marelica. Na džem stavite čvrsto istučen snijeg od tri bjelanjaka i šećera u koje ste lagano umiješali orahe.

6. Vratite kolač u pećnicu da se ispeče do kraja, još oko 20 minuta.

7. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Izvadite ga iz pećnice, posipajte šećerom u prahu te ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?