UKUSNO I ZANIMLJIVO

Recepti za jela koja možete napraviti u mikrovalnoj pećnici za samo nekoliko minuta.

Facebook
29.03.2020.
u 19:49

Vrlo su jednostavni i brzi za napraviti, a odlični su za djecu koja trenutno uče od doma ili osobe koje rade od doma.

Svakodnevno se na društvenim mrežama pojavljuju novi recepti i trikovi u kuhanju te pripremanju hrane. Na Facebook stranici Tasty podijeli se jedan trik kako pripremiti brze užine u samo nekoliko minuta. Recept je odličan za djecu koja sada uče od doma ili za roditelje koji rade od doma, prenosi Daily Mail.

Jedan od recepta je mini omlet koji se napravi za samo tri minute. Sve što trebate napraviti je u jednu šalicu staviti jedno jaje, nasjeckanu papriku i šunku te bilo koje povrće koje želite u svom omletu. Zatim dodate soli i papra te dobro promiješate sve sastojke te stavite šalicu u mikrovalnu pećnicu na dvije ili tri minute. 

Foto: Facebook/TS Auris

Za makarone sa sirom, sve što trebate napraviti je staviti pola šalice makarona u pola šalice vode, dodati soli i promiješati, a zatim staviti u mikrovalnu pećnicu dvije ili tri minute. Šalicu zatim izvadite, dodate malo mlijeka, naribanog sira i papra te ponovno stavite u mikrovalnu na trideset sekundi i vaši makaroni sa sirom su gotovi.

Foto: Facebook/TS Auris

U jednoj posudi pomiješajte umak od rajčice, naribanu mozzarellu, ili neki drugi sir, te malo bosiljka. Nakon što dobijete umak, pola stavite na dno šalice te zatim tjesteninu, najbolji su rigatoni, posložite uspravno i prelijte ostatkom umaka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijusa 20 minuta ili u mikrovalnoj pećnici, ako imate postavku ‘pećnica’.

Foto: Facebook/TS Auris

U mikrovalnoj pećnici možete napraviti i tortu. Sve što trebate napraviti je u šalici pomiješati šećer, maslac, dva jaja i brašno. Zatim dodati pola žličice praška za pečenje i sode bikarbone te sve dobro pomiješati i staviti u mikrovalnu na jednu minutu. Nakon pečenja možete dodati malo šlaga i mrvica i vaša torta je gotova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije