UNO BIH

Rekordna zapljena cigareta u BiH: Oduzeta roba vrijedna više od 1,6 milijuna KM

21.02.2021.
u 19:41

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje ostvarili su rekordnu zapljenu cigareta na području Bosne i Herecgovine. Spriječili su pokušaj krijumčarenja 585 kartona cigareta ukupne tržišne vrijednosti 1.608.000,00 KM, a uhićena je jedna osoba.

Provodeći operativne aktivnosti na terenu, službenici Uprave za neizravno oporezivanje izvršili su detaljan pregled teretnog motornog vozila u vlasništvu tvrtke iz Crne Gore.

Tom prilikom je otkriveno da se pokušalo prokrijumčariti 585 kartona (292.500 paklica cigareta), brenda Regina Red čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1.608.000,00 KM. Krijumčarene cigarete bile su namijenjene crnom tržištu Europske unije.

Pošiljka je, doznaje se, iz Podgorice, preko Bosne i Hercegovine, trebala stići u Koprivnicu u Hrvatskoj.

Aktivnosti na terenu su provedene na osnovuinaredbe Suda BiH i uz odličnu suradnju s Tužiteljstvom BiH. Zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo "Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda" iz člana 210a. Kaznenog zakona BiH, Tužiteljstvu BiH bt iće podneseno Izvješće o postojanju osnove sumnje o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju protiv osumnjičene osobe.

Foto: UNO BiH

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje nastavljaju dalje s prikupljanjem dokaza u vezi s navedenim kaznenim djelom. Teretno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, dok je osoba inicijala K. M uhićena u Sarajevu te će biti predana tužiteljstvu.

U uhićenju su sudjelovali i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, a izvršeno je po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH.

U teretnom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka pronađena je i određena količina novca, kao i dva mobitela.

Prilikom provođenja aktivnosti na terenu službenici UNO koristili su specijalističku opremu - mobilni skener Nuctech, koji je Upravi donirala Vlade N.R. Kine, a koji je u mnogome doprinio uspješnoj realizaciji ove operativne aktivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije