Dodik odlučan

Republika Srpska što manje entitet, što više država

Milorad Dodik
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
21.09.2014.
u 10:12

"Neće proći više na dnevnom redu ni vremenska prognoza u Parlamentu dok ne prođe Sporazum o izgradnji Južnog toka između Srpske i Rusije", izjavio je Dodik

Kandidat SNSD-DNS-SP-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS treba biti jaka kako bi branila svoj interes.

Dodik je naglasio kako je glavni cilj da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. - Republika Srpska, koju mnogi spore, zna se obraniti i ovdje nema života bez Republike Srpske. RS treba biti jaka kako bi branila svoj interes i borila se za svakog svog čovjeka jer u njoj ima mjesta za sve, a najviše za one koji je vole i poštuju - rekao je Dodik na predizbornim skupu. On je naveo kako je ponosan kada dolazi u Zvornik jer kada prolazi pored Branjeva, tamo je napravljena osnovna škola, u Karakaju osnovna škola, a u Zvorniku hemodijalizni centar, putovi i mnogo toga što je potrebno žiteljima ove općine. “Za ovaj grad osigurali smo u Ruskoj Federaciji da može izravno kupiti zemni plin, a to znači da će biti 200 dolara niža cijena. To je politika koju vodimo”, rekao je Dodik i naglasio kako je jedino mjerilo za rad političara što je ostavio iza sebe, a nikako prazne priče.

Komentirajući zahtjev političkog Sarajeva za sazivanje sjednice PIC-a zbog ugovora RS sa Gazpromom, rekao da u Sarajevu postoji histerija u vezi sa RS. Sporazum o izgradnji Južnog toka između Srpske i Rusije, poslat će u Parlament BiH. Dodik otvoreno poručuje – to će pitanje biti prvo na dnevnom redu. Bez njega, ni novi saziv Parlamenta BiH, neće biti konstatiran.

"Neće proći više na dnevnom redu ni vremenska prognoza u Parlamentu dok to ne prođe. Neće se formirati nijedno tijelo u BiH dok ne prođe odluka o suglasnosti za Južni tok, svidjelo se, ne svidjelo. Nikakvih tereta nema Federacija, nikakvih tereta nema BiH, imaju samo u sebi ugrađeni cinizam da nas zaustave u nečemu. Taj cinizam više nećemo da trpimo. Možda se moglo to i mekše da kaže. Јa nisam taj koji moli. Ovo je ugovor strateški važan za nas i mi ćemo poslati u Parlament BiH, vjerojatno novi saziv i reći gospodo – hoćete li da se konstruirate? Hoćete! E prvo ćemo morati ovo da završimo. Nećete? - nećete se ni konstituirati!", naveo je predsjednik Republike Srpske.

Ističući da ne želi ništa loše FBiH, nego da želi da se Federacija razvija, Dodik je rekao da Republika Srpska mora biti snažno predstavljena u tijelima BiH i zato je važno da Željka Cvijanović bude članica Predsjedništva BiH iz Republike Srpske jer će znati zastupati interese Republike Srpske u Sarajevu. Cvijanović je rekla da će, ako bude izabrana kao članica Predsjedništva BiH, ići u Sarajevo sa zastavom Republike Srpske.

“Idem u Sarajevo sa zastavom Republike Srpske, a ne s bijelom zastavom kao onaj koji se sam nudi i ne zna čiji je kandidat i tko ga podržava”, rekla je Cvijanović.

Komentara 3

BR
brodarevac
14:11 22.09.2014.

Kako li će zajebat vremensku prognozu to me interesuje ili je i to predizborno obećanje. Može on sve on je jak i pametan ko konj.

VN
vratite nam posavinu
16:02 22.09.2014.

Balvani i traktori su vasa ideologija,a o srpskom postenju nemoj da pricas. Eto ti rusi i Putin,spremi traktore i tu bradatu bratiju i tamo nosi zastavu svoju. Tvoje price svako zna da su samo puki snovi i manipulacije svojim narodom.m. Moli boga da se jos jednom nezaguzva u Bosni,nebi se smirio ni u Sibiru.

RO
rosa
00:58 24.09.2014.

Kada se kaže genocid, znam zašto se odmah pomisli na RS, Karadžića i Mladića. Ali zašto zadnjih godina i na Dodika? Pa to je prijatelj HDZ-ovca Čovića.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije