Kreni zdravo

Ricinusovo ulje za rast kose, pomlađivanje kože i čvrste nokte

ulje
31.01.2016.
u 21:08

Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože.

Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose, kože sklone infekcijama, te zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora).

Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože, jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i korijen kose (za razliku od većine ulja za njegu, koji ne prodiru duboko u kožu i djeluju površinski, ulje ricinusa dubinski njeguje kožu i kosu).

Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens, za manje povrede kože (ogrebotine, ubodi, posjekotine…). Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu djeluje antimikrobno, te umanjuje svrbež i bol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?