Obilne oborine

Rijeke Spreča i Gribaja izlile se iz korita, aktivirana tri klizišta

22.06.2020.
u 17:10

Kiša na području općine Kalesija stvorila je nove probleme za stanovništvo. Rijeka Gribaja u Tojšićima se izlila iz korita na dijelu kod tržnice, gdje je voda presjekla i putnu komunikaciju za desetak stambenih objekata, priopćeno je iz Službe za informiranje Općine Kalesija.

Kako se navodi u priopćenju, taj problem je godinama prisutan u Tojšićima.

- Pojedini mještani su svoje stambene i pomoćne objekte napravili u samim riječnim koritima, čime su spriječili normalan protok vode. Tu je i problem nelegalno sagrađenih mostova koji su suzili riječna korita i onda s Majevice kada bujične vode naiđu voda nema normalan protok - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Istaknuo je kako je Općina Kalesija uradila projekt uređenja korita rijeke Gribaje koji podrazumijeva rušenje nelegalnih mostova i izgradnju adekvatnog mosta koji bi koristio svim mještanima čime bi se spriječile poplave u budućnosti.

Rijeka Spreča izlila se na poljoprivrednom zemljištu, ali većih problema za sada nema, priopćeno je.

Također, načelnik je istaknuo kako je došlo i do aktiviranja tri klizišta u Mahmutovićima, Hrasnu Gornjem i Petrovicama.

Ekipa Civilne zaštite zajedno s JP "Vodovod i kanalizacija" danas su uspjeli sanirati klizište u Mahmutovićima koje je ugrozilo lokalni put, a sutra bi trebala početi sanacija ostala dva klizišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije