izgradnja spremnika

Riješena vodoopskrba za više od 100 kućanstava u općini Žepče

Radio Žepče/Facebook
09.07.2020.
u 11:41

U Mjesnoj zajednici Željezno Polje u općini Žepče završeni su radovi na izgradnji spremnika vode za Biljevinu i Deliće, objavio je Radio Žepče. Vrijednost izgradnje spremnika vode za Biljevinu i Deliće je 110.000 KM, a novac je osiguran iz prihoda od vodnih naknada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDŽ-a u 2019. godini u iznosu od 100.000 KM i sufinanciranjem Općine Žepče u iznosu od 10.000 KM.

Općinski načelnik Mato Zovko izrazio je zadovoljstvo što se u općini Žepče gradi prema planu kapitalnih investicija. Naveo je kako je uvijek najdraži čin obilježavanje završetka radova kada se vidi što je urađeno. - Kada je riječ o mjesnoj zajednici Željezno Polje, trenutačno se gradi vodovod za Mjestovu Ravan koju financira Općina zajedno s mještanima te se radi javna rasvjeta u Balačićima i cesta u Orčevićima. Kada postoji suradnja Općine, mjesne zajednice, mještana i Vlade ZDŽ-a, svi projekti privedu se kraju - zaključio je načelnik Zovko.

Mještanima je zaželio da voda koristi namjeni te zamolio županijsku Vladu da i dalje prati Općinu, a Općina će pratiti mjesne zajednice. Ministar u Vladi ZDŽ-a Mirnes Bašić pohvalio je suradnju Županije i općinskog načelnika ističući kako su rijetke općine gdje je suradnja lokalne vlasti i županije na ovako zavidnoj razini.

- Za 2020. također će biti osigurana sredstva iz vodnih naknada u iznosu od 580.000 KM - poručio je ministar Bašić te izrazio nadu kako će realizacijom ovakvih projekata stanovništvo biti zadržano u ruralnim sredinama.

Premijer ZDŽ-a Mirza Ganić izgradnju spremnika zajedničkim sredstvima Županije i Općine naveo je kao pozitivnu priču koja će riješiti pitanje vodoopskrbe za više od stotinu kućanstava. Naveo je i kako svake godine oko 50% sredstava od vodnih naknada utroši na rješavanje pitanja vodoopskrbe te da se ova vrsta potpore može očekivati i ubuduće, objavio je Radio Žepče.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?