Pokušajte!

Riješite se podočnjaka i vrećica ispod očiju brzo - na 8 načina

Riješite se podočnjaka i vrećica
04.07.2016.
u 18:56

Ovo je top osam pripravaka koji će vam pomoći ukloniti tamne kolutove i otekline ispod očiju. Jednostavni su za napraviti i jeftini. Pokušajte! 

Ružina vodica

Ružina voda vlaži i njeguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svrbeži. Ima učinak izbjeljivanja i pomlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće:

Sastojci:

  • svježe latice od jedne ruže
  • čaša tople vode

Priprema: 

Isperite latice ruže i staviti ih u malu posudu. Ulijte čašu tople vode i pustiti da se sve ohladi. Zatim ocijedite u dezinficiranu posudicu, i to je to. Ružinu  vodicu držite u hladnjaku, ali ne dulje od tjedan dana. 

Koristite tako da otopinom navlažite dvije blaznice, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svaku večer.

Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodit će vas oteklina ispod očiju kao i tamnih kolutova. Prije spavanja nanesite 2 do 3 kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se vidjeti već za tjedan dana. 

Sok od krumpira

Krumpir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbjeljuje kožu.

Priprema:

Naribajte sirov krumpir i iscijediti sok iz njega. Potom navlažite tom tekućinom blaznice, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dva tjedna i radi se svaki dan. 

Oblog od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i ima učinak izbjeljivanja.

Priprema:

Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u hladnjak na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako tjedan dana.

 

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Oblog od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima - što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i oteklina.

Priprema: 

Napravite šalicu zelenog ili crnog čaja, čekajte da se ohladi, a zatim u čaj potopite blaznice. Ocijedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i vrećice čaja (nakon što napravite čaj). Oblog držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon tjedan dana vidjet ćete poboljšanje. 

Maska od mlijeka i kruha

Mlijeko vlaži i izbjeljuje kožu, a kruh sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutralizira osip.

Priprema:

Napravite smjesu od bijelog kruha i mlijeka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovito, podočnjaci će brzo nestati.

Sok od rajčice

Rajčica sadrži likopen, antioksidans koji jača stijenke kapilara.

Kako ga koristiti:

Nanesite sok od rajčice na problematična područja i ostavite 10 minuta. Operite lice hladnom vodom. Ponavljajte to svaki dan, dva tjedna. 

Biljne kockice leda

Led ima dobar učinak na kožu - čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otekline. A, ako u njega stavite određeno ljekovito bilje, učinak je još bolji.

Sastojci:

  • listovi kadulje
  • različak 
  • kamilica
  • peršin

Priprema:

Uzmite čajnu žličicu svake biljke i stavite u 200 ml kipuće vode pa ostavite dva sata. Tekućinu sipajte u kalup za led i stavite u duboko zamrzavanje. Svako jutro trljajte područje oko očiju kockicom leda oko 30 sekundi (svako oko) i tako dva tjedna, piše Bright Side.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?