zajedničko tržište

Roming će od 1. srpnja na Balkanu biti potpuno besplatan

mobitel
04.05.2021.
u 17:16

Roming će od 1. srpnja na Balkanu biti potpuno besplatan zahvaljujući regionalnoj suradnji, a sljedeći korak je snižavanje ovih cijena i s EU, izjavila je generalna tajnica Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Majlinda Bregu.

Ona je navela kako će se uvođenjem besplatnog rominga u regiji, te snižavanjem ovih cijena s EU, doprinijeti razvoju zajedničkog tržišta.

Bregu smatra da bi zajedničko regionalno tržište regiji moglo donijeti dodatni rast BDP-a od 6,7 posto, što je prijeko potrebno, posebno sada kad svima predstoji oporavak.

Međutim, istaknula je ona, kooperativne politike se neće dogoditi ako ne postoji domaća podrška i ukoliko se ne posveti ispunjavanju obećanog, priopćno je iz RCC-a, javlja Srna. 

"Na zapadnom Balkanu registrirano je 1,4 milijuna nezaposlenih, od čega je 760.000 žena, a 173.000 mladih ljudi. U regiji je zaposleno milijun muškaraca više nego žena. Slobodno putovanje za sve građane samo s osobnom iskaznicom, ali ne isključivo zbog turizma, nego i da bi se lakše studiralo, radilo i poslovalo u regiji, bez posebnih prepreka za strance", navela je Bregu.

Prema njezinim riječima, potrebni su konkretni rezultati na summitu u Berlinu ove godine.

"Ne želimo da naši kamioni koji prevoze lijekove, hranu ili drugu robu gube dragocjeno vrijeme i novac čekajući na našim ili granicama EU", izjavila je Bregu.

Ona je istaknula kako je krajnje vrijeme da se uvede regionalni mehanizam za zdravlje, navodeći da je do sada gotovo 1,4 milijuna ljudi u regiji imalo covid 19, zbog čega je nužno da svaka ekonomija poduzme neophodne korake da bi zajedno prešli dug put ka boljoj regiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?