referendum u RS

RS napravila svoj birački popis, pravo glasa ima 1.219.399 građana

glasovanje
13.09.2016.
u 14:33

Na bazi središnjeg glasačkog popisa za RS, povjerenstvo je utvrdilo i točan broj glasačkog tijela od 1.219.399 građana RS-a koji će moći glasovati na referendumu o Danu RS-a – kazao je Karan

Povjerenstvo za provođenje referenduma u RS-u o 9. siječnju kao danu tog bh.entiteta, utvrdila je središnji glasački popis za RS, na kojem će pravo glasa imati 1.219.399 građana tog bh.entiteta.

Nakon pete sjednica Povjerenstva za provođenje referenduma, predsjednik povjerenstva Siniša Karan je rekao da su te podatke dale sve nadležne institucije RS-a, a koje vode evidenciju o identifikacijskim podacima građanima, kao što je MUPRS-a, javlja Fena. 

- To je nevjerojatan poduhvat za ovakvo kratko vrijeme. Na to smo jako ponosni, a bilo je moguće samo danonoćnim radom i ove i lokalnih povjerenstava te svih nadležnih institucija RS-a – rekao je Karan.

Kaže da se radi o točnim podacima, dok tvrdi da su u biračkom popisu Središnjeg izbornog povjerenstva „našli neke nedostatke“.

- Na bazi tog središnjeg glasačkog popisa za RS, povjerenstvo je utvrdilo i točan broj glasačkog tijela od 1.219.399 građana RS-a koji će moći glasovati na referendumu o Danu RS-a – kazao je Karan.

Potvrdio je i da je počelo tiskanje glasačkih listića s pitanjem žele li građani da se 9. siječanj obilježava kao Dan RS-a.

- S današnjim danom možemo zaključiti da je potpuni glasački materijal završen i upućen na tiskanje, s obzirom na to da je „Službeni glasnik RS-a“ nedavno pospisao ugovor s Vladom RS-a i u podmakloj fazi je tiskanje tog materijala – kazao je.

Do 20. rujna predstoji distribucija materijala u lokalna povjerenstva koje će dostavljati na glasačka mjesta.

Ponovio je da samo Narodna skupština RS-a svojom odlukom može odgoditi referendum, koji je zakazan za 25. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?