PROGON HRVATSKIH GENERALA

RS podnijela kaznenu prijavu protiv 16 hrvatskih generala, uključujući i Antu Gotovinu?

gotovina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsel
1/2
11.11.2016.
u 10:00

Na današnjoj naslovnici Večernjih novosti stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnijeta prijava zbog zločina u BiH.

MUP Republike srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju. Na današnjoj naslovnici stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnijeta prijava zbog zločina u BiH. Kako pišu optužnica je podnijeta i protiv ministra obrane Damira Krstičevića.

Foto: Screenshot Večernje novosti

Podsjetimo, Večernji je već pisao da postoje optužnice protiv naših generala. Od 640 optuženih, hrvatske službe dio ljudi već su prebacile na sigurno, u Hrvatsku, a progon prijeti Kotromanoviću, Gotovini, Krstičeviću...

Nakon što su neki mediji izvijestili da ministar obrane Damir Krstičević ne odlazi u Sarajevo zbog trenutne situacije i uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju te navode kako je i sam premijer Andrej Plenković tražio od Krstičevića da u ovom trenutku ne ide u Sarajevo, oglasio se i MORH. Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Krstičević se ne boji odlaska u BiH

Napominjući kako je riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje, MORH prenosi riječi ministra Krstičevića kako se "ne boji se odlaska u Bosnu i Hercegovinu" te da će "u narednom periodu sigurno i tamo odlaziti".

I premijer Plenković je potvrdio je i da se „u određenim dokumentima“ spominjalo i ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ali da detaljnijih saznanja o tome nema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije