RMU Zenica

Rudari 'Stranjana' i dalje odbijaju napustiti jamu

14.08.2019.
u 09:24

Sedamanaest rudara druge smjene zeničke jame "Stranjani“, Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su jučer u 15.00 sati ušli u jamu te iz prosvjeda odbili raditi i napustiti jamu, još uvijek se nalaze pod zemljom - potvrdio je Feni direktor RMU Zenica Nevzet Vrškić.

Rudari su nezadovoljni što menadžment RMU Zenica nije vratio i preostalih 10 od 30 kopača, koji su privremeno bili raspoređeni u pogonu "Raspotočje“, zbog čega nemaju dovoljno radne snage te trpi, kako tvrde, proizvodnja u pogonu "Stranjani".

-Upravo se spremam održati sastanak Uprave te izdati naredbu da, ako se prema broju radnika ne može organizirati proizvodnja, da se organizira inspekcijski nadzor, kako bi se zaštitila imovina - rekao je direktor Vrškić.

Smatra da rudari ne poštuju stav struke niti odredbe Zakona o rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine, nego da rade, kako je rekao, po svome.

-Mi imamo problema i u 'Raspotočju', gdje se nalazimo u tektonskom bloku i ne možemo povlačiti ljude, jer bismo ugrozili i opremu i sve dosadašnje radove. Ovo su redoviti rudarski poslovi - mi ćemo izdati naredbu, a onda oni ako hoće neka se pridržavaju te naredbe - ističe Vrškić.

Dodaje da će provedbu te naredbe kotrolirati njihova interna inspekcija, ali da će tražiti i podršku Federalne inspekcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?