Bakir Hadžiomerović

Rukovodstvo SDP-a mora odgovarati za poraz

bakir
Foto: agencije
15.10.2014.
u 10:19

Zlatko Lagumdžija ima svoju odgovornost za ovakav rezultat, ali ovo je i poraz čitavog rukovodstva

U prvom intervju nakon izbornog poraza Bakir Hadžiomerović je obznanio da ostaje u politici i SDP-u, te da će se zagalagati za demokratizaciju stranke u kojoj će, po uzoru na neke druge europske stranke socijaldemokratske orijentacije, svi članovi izabrati novog predsjednika i rukovodstvo

-  Kompletno rukovodstvo SDP-a mora odgovarati za poraz i krenuti ka demokratizaciji stranke. To drugim riječima znači da moramo hitno pristupiti izboru novog rukovodstava po principu „jedan član stranke, jedan glas“. Da kompletno članstvo izabere novog predsjednika i rukovodstvo stranke. To je minimum koji treba napraviti. I da se razumijemo, nije samo jedan čovjek kriv za ovu situaciju; Zlatko Lagumdžija ima svoju odgovornost za ovakav rezultat, ali ovo je i poraz čitavog rukovodstva. Zbog ideje ljevice, moramo učiniti sve da se demokratizira SDP i nađe svoj put za budućnost.

Ovo su dijelovi iz intervjua Bakira Hadžiomerovića datom Face TV-u neposredno nakon objave rezultate izbora koji su označili veliki poraz SDP-a na tek održanim izborima.

Komentara 2

CO
cope
17:13 15.10.2014.

Lagumdzija je sam donosio sve odluke kao I Sadam I on je kriv,a takodje I njegovi dupelisci koji su se ponasali kao clanovi diktatorove porodice.toliko arogancije nije imao ni Staljin kao Lagumdzija I pojedini njegovi puleni evo samo sjetimo sese zadnje izjave direktora cesta FBIH Karica na otvaranju jedne od dionica autoceste,ili Lagumdzije kada ga neko od novinara nesto pita a on odmahuje rukom kao posljednji fakin,i preko trotoara ulazi u neku zgradu za sastanke,kao da porucuje doticnom novinaru ko tebe sisa gnjido jedna.

CO
cope
17:16 15.10.2014.

Obistini se ono sto je govorio Nijaz Durakovic,"izaberite Lagumdziju I to ce biti kraj socijaldemokratije u BIH" a zatim istupio iz SDP-a

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?