Ivanić primio Constantinescu

Ruminija podržava BiH na putu ka EU

 Mladen Ivanić
08.11.2016.
u 16:01

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je u nastupnu posjetu veleposlanicu Rumunije u BiH Danu Constantinescu. Ivanić je veleposlanici Constantinesci poželio dobrodošlicu u BiH i mnogo uspjeha u budućem radu na unapređenju odnosa dviju zemalјa.

Obostrano je uzaključeno da BiH i Rumunija gaje prijatelјske odnose u kojima nema otvorenih pitanja, kao i da postoji značajan prostor za dalјe intenziviranje suradnje, posebno u oblasti gospodarske razmjene.

Čestitajući Bosni i Hercegovini na prihvaćanju zahtjeva za članstvo u EU, veleposlanica Constantinescu je izrazila punu podršku Rumunije na tom putu, kao i spremnost te zemlјe da svojim iskustvima pomogne BiH u stvaranju preduvijeta za punopravno članstvo u EU.

Također je naglasila da će tijekom mandata poseban naglasak staviti na oblast kulture, kako bi se otvorio prostor za uspostavljanje intenzivnijih veza među prijateljskim narodima.

Sugovornici su se suglasili da bi razmjena posjeta na najvišoj razini u narednom razdoblju mogla značajno doprinijeti intenziviranju bilateralne suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?