Razgovor s Rubinom Sharmom, motivacijskim guruom

S jednom jedinom idejom podižete produktivnost

sharma
Foto: agencije
10.02.2014.
u 10:08

Da postignete mnogo učite od svih oko sebe

Rubin Sharma jedan je od najcjenjenijih menadžerskih konzultanata i motivacijskih govornika današnjice. Autor je petnaest knjiga koje se prodaju kao bestseleri u 65 zemalja, a prevedene su na 72 jezika. Osnivač je Sharma leadership international inc., konzultantske tvrtke koja prema načelu “vođenje bez titule” motivira ljude na osobne promjene i promjene u tvrtkama. Upravo će u Zagrebu 20. veljače u Hypo centru održati trosatno predavanje na temu kako postati vođa i izvrstan u poslu, odnosno zašto je za korjenite promjene u kompaniji dovoljno da se promijeni jedan radnik.

Prva vaša knjiga bila je samizdat: isprintali ste 2000 primjeraka i uvezivali ste primjerke u kuhinji, a pomagala vam je majka. O kojoj je knjizi riječ i otkud vam poriv da je napišete, naime dotad ste se bavili pravom?

Knjiga se zove “Redovnik koji je prodao svoj ferrari” i govori o moći kojom možemo ostvariti izvanredna dostignuća kada jednom prilagodimo svoj način razmišljanja te ponavljanjem i uvježbavanjem određenih taktika počnemo postizati rezultate. Ideja za pisanje ove knjige rodila se iz mojih unutarnjih borbi. Postao sam uspješan odvjetnik i ostvario sve ono što od nas društvo traži da bismo bili sretni i ispunjeni, ali ja sam se unatoč tome osjećao prazno i jadno. Stoga sam prionuo na učenje i proučavanje što to uspješne ljude čini uspješnima. Primijenivši sve što sam naučio, transformirao sam svoj život te sam napisao knjigu zato da to dragocjeno znanje podijelim sa svima koji žele mijenjati svoje živote.

Danas ste prevedeni na šezdesetak jezika, u mnogim zemljama vaša knjiga “Redovnik koji je prodao svoj ferrari” bila je bestseler. Koja je knjiga vama najdraža?

Volim mnogo knjiga, moj ih je dom pun i teško mi je zapravo odabrati koja mi je najdraža. Jedan od najboljih načina da postignete mnogo jest da učite i od svih oko sebe jer kad znate više, možete više. Sve što vam treba jest jedna jedina ideja da biste promijenili svoju percepciju, podignuli svoju produktivnost i prilagodili performanse za uspjeh.    

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?