OZBILJAN SKANDAL

S konzulata u Sarajevu ukradena hrvatska zastava, ona Europske unije bačena na tlo

konzulat
Foto: agencije
02.01.2014.
u 09:43

Mnogi mediji naglašavaju da se radi o ozbiljnom diplomatskom skandalu

Ozbiljan diplomatski skandal dogodio se u Sarajevu nakon što je više osoba s jarbola ispred zgrade hrvatskog konzulata u Sarajevu ukralo hrvatsku zastavu, dok je zastava Europske unije također skinuta, ali su je drski vandali bacili na zemlju, navodno je pogazivši nakon skidanja. U MUP-u Sarajevske županije potvrđeno je da je prijava o krađi stigla u večernjim satima, a očevid su obavili policijski službenici MUP-a u Sarajevu. - Tijekom očevida konstatirano je da je zastava skinuta s jarbola iznad ulaza u objekt konzulata Hrvatske u Ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo.

- Tom prilikom je nepoznata osoba ili više njih oštetila nosač jarbola i na tlo oborila zastavu Europske unije s metalnim jarbolom. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela, te na identifikaciji i pronalasku izvršitelja - stajalo je u priopćenju. Večernji list je tragom tih informacija od osoba bliskih Veleposlanstvu doznao da je u ovom vandalskom činu sudjelovalo više golobradih, mlađih osoba, a navodno se na snimci s nadzorne kamere ne mogu razaznati delinkventi pa je potrebna dublja istraga slučaja.

Mnogi mediji naglašavaju da se radi o ozbiljnom diplomatskom skandalu, a zatraženo je što skorije hvatanje počinitelja. Prema našim informacijama, i određeni europski diplomati žestoko su osudili ovaj čin i zatražili da se počinitelji otkriju u što hitnijem roku. Snimke je izuzela Direkcija za koordinaciju policijskih tijela pa je jasno da je ovaj diplomatski skandal ozbiljno shvaćen u policijskim krugovima. Umjesto starih, postavljene su nove zastave, a policija je krajnje ozbiljno pristupila slučaju s ciljem uhićenja vandala.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:51 02.01.2014.

Ma nije to nikakv problem,problem bi bio da je u ZG bacena bosanska zastava...tada bi bradonje ponovo pljuvale o ustasama u HR... a ovako ,nema problema...

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:24 02.01.2014.

Tak je inace sarajevo taj multietnicki Glavni grad ove drzave je sve samo ne hrvatski pa nek skinu i zastavu invalide radnike umjetnike obicne ljude pa ce bih bigi cistija mozda zrak laksi bez kockica i kravata jadna bih jadna hrvatska buducnost u f bih

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije