CVIJANOVIĆ:

S MMF-om se razgovara o kreditu za BiH od oko milijardu KM

Željka Cvijanović
09.02.2016.
u 16:38

Premijerka RS-a Željka Cvijanović potvrdila je danas da predstavnici entiteta s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovaraju o kreditnim sredstvima za BiH  od oko milijardu KM, a preciziran iznos bit će definiran tek u konačnoj verziji pisma namjere.

To pismo se, kaže, još usuglašava, a razgovori će biti nastavljeni.

Istaknula je da su premijeri bh.entiteta s predstavnicima MMF-a razgovarali o realiziranim i mjerama koje još nisu u toj fazi, a neophodne su za novi aranžman s tom financijskom organizacijom.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodala da nisu točne izjave da će se iz sredstava kredita MMF-a sanirati financijsko stanje u Banci Srpske, za koju će se tražiti rješenje u narednih 30 dana.

Tvrdi da nema potrebe za traženje odgovornosti bilo koga za činjenicu da je Zakon o policiji i unutarnjim poslovima predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovo vratio na izjašnjavanje u parlament, iako je usuglašen na zajedničkoj komisiji Vijeća naroda i Narodne skupštine RS-a i prihvaćen amandman Kluba Bošnjaka kojim je predviđeno da nacionalna struktura u MUP-u RS-a bude u skladu s popisom stanovništva iz 1991.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije