Pendeš- Cormack

SAD podržava što skorije aktiviranje MAP-a za BiH

08.05.2017.
u 14:32

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, sa suradnicima, razgovarala je danas s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen E. Cormack o aktualnim pitanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, kao i suradnji Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u oblasti obrane.

Pendeš se Cormack zahvalila na sveobuhvatnoj pomoći i podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini, te izrazila očekivanje da će Sjedinjene Američke Države podržati što skorije aktiviranje MAP-a za Bosnu i Hercegovinu, jer je to ministarstvo učinilo značajne napore vezane za ispunjenje talinskog uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u za BiH. 

Tijekom susreta bilo je riječi i o procesu rješavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, učešću pripadnika OSBiH u operacijama podrške miru, o Planu implementacije dokumenta “Pregled obrane”,  Planu modernizacije OSBiH,  kao i drugim aktualnim pitanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH.

Veleposlanica SAD-a je i ovom prilikom iskazala opredijeljenost i snažnu podršku Vlade SAD-a za nastavkom reformi u Bosni i Hercegovini, te podršku BiH za pristupanje euroatlantskim integracijama.

U pratnji veleposlanice Cormack bila je političko-vojna savjetnica pri Veleposlanstvu SAD-a u BiH Carrie Giardino i vojni ataše SAD-a  brigadir Mark M. Karas, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije