SVIMA JE LAGAO

Šakama izudarao majku do smrti pa njezino tijelo zakopao u dvorište obiteljske kuće

Davor Javorović/Pixsell
22.02.2020.
u 17:27

Obitelji i prijateljima je lagao da je umrla prirodnom smrću te da ju je rodbila sahranila u drugom gradu

Tužiteljstvo u Zrenjaninu, najvećoj općini u Vojvodini, odredilo je pritvor Nikoli Filipčevu (31) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je ubio svoju majku i zakopao je u dvorištu obiteljske kuće.

Kako piše Blic, majku Dušicu (54) udarao je šakama po glavi do smrti.

  "Osumnjičeni je neutvrđenog dana u svibnju 2019. godine u Bačkom Gradištu u obiteljskoj kući prilikom svađe svojoj majci zadao više udaraca šakom po glavi uslijed čega je oštećena preminula. U namjeri da prikrije izvršenje ovog kaznenog djela, okrivljeni je tijelo zakopao u dvorištu kuće, a o događaju nije obavijestio nikoga sve do dana otkrivanja" prenosi Blic zrenjansko tužiteljstvo.

Nikola je dao iskaz u kojem tvrdi kako mu je majka umrla prirodnom smrću te kako ju je, zbog nedostatka novca, pokopao u dvorištu.

Istragom je otkriveno kako je prošle godine prijateljima rekao da mu je majka preminula u bolnici u Novom Sadu i da je njezino tijelo preuzela rodbina iz Kule koja ju je tamo sahranila.

Nakon nekog se vremena Nikolin otac, koji se 20107. godine preselio u Njemačku, počeo raspitivati gdje mu je supruga sahranjena kako bi uzeo smrtni list te se ponovno mogao oženiti. Smrtnog lista nije bilo jer se Dušica i dalje vodila kao živa. Klupko se tada počelo odmotavati i Nikola je uhvaćen u laži.

Optuženiku je određen pritvor zbog opasnoti od bijega i mogućnosti utjecaja na svjedoke te zbog toga što je težina kaznenog djela uznemirila javnost. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?