DANAS POČINJE DISCIPLINSKI POSTUPAK:

Salihović za svjedoke pozvao Dodika, Špirića, Mektića i Đakovića

DISCIPLINSKI POSTUPAK
27.01.2017.
u 12:30

Početak disciplinskog postupka protiv suspendiranog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića zakazan je za danas.

Ovo je odlučila Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV-a) nakon što su obje strane iznijele plan izvođenja dokaza. Neki od svjedoka koji će iskaz dati u korist disciplinskog tužitelja su: Dubravko Čampara, Božo Mihalović i Mirza Hukeljić. S druge strane u korist Salihovića iskaz bi trebali dati Milorad Dodik, Nikola Špirić, Dragan Mektić, kao i Mato Đaković.

Kada budu izvođeni dokazi za tri točke tužbe protiv Salihovića javnost će biti isključena, dok će ročište biti otvoreno za dvije točke koje mu se stavljaju na teret.

Ured disciplinskog tužitelja tereti Salihovića da je propustio tražiti svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudcem ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje sudaca ili tužitelja…

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužiteljstva.

Salihović je navode disciplinskog tužitelja odbacio kao netočne. Usporedo s disciplinskim postupkom, Tužiteljstvo BiH vodi kaznenu istragu protiv Salihovića, piše Birn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije