Opasno je

Sami radite sredstva za čišćenje? Ova dva sastojka nikada nemojte miješati, može doći do ozbiljnih posljedica

04.09.2020.
u 15:48

Stručnjaci iz tvrtke Choice upozorili su da se dva sastojka, koja se inače jako puno koriste u čišćenju, nikada ne miješaju zajedno. Riječ je o izbjeljivaču i octu - zajedno mogu stvoriti otrovni plin klor, a udisanje može dovesti do kašlja, problema s disanjem, alergijskih reakcija ili, u najgorem slučaju, teških kemijskih opeklina.

Stručnjaci za čišćenje godinama upozoravaju da će dodavanje bilo koje kiseline u izbjeljivač stvoriti otrovnu klornu paru, a ljudi se često odlučuju na taj potez u očaju da uklone teške mrlje ili gljivice.

Ako ste se, pak, susreli s plijesni u domu i želite je ukloniti, stručnjaci savjetuju da prvo procijenite površinu na kojoj se ona nalazi. Kada je u pitanju tekstil ili namještaj vrlo je velika vjerojatnost da ćete to morati baciti, tvrde, ali ako je riječ o fugama u kupaonici onda preporučuju da napravite otopinu od 80 posto octa i 20 posto vode. Koristite krpu od mikrovlakana i ispirite ju u različitim posudama nakon svakog uklanjanja kako ne bi došlo do unakrsne kontaminacije, prenosi Daily Mail.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?