POTPUNI ŠOK

Samo tri mjeseca nakon vjenčanja njen se suprug se pretvorio u - 'zombija'

19.12.2019.
u 21:15

Nakon dijagnosticiranja rijetke srčane bolesti, ovom mladom bračnom paru promijenio se cijeli život.

Odmah nakon njihovog medenog mjeseca, život Julie Castin Cordeiro i Sandro Gabriel da Silva Cordiero okrenuo se naopačke. 

Julie je primjetila da tijekom noći Gabrielovo srce tuče nekontrolirano brzo i kada ga je pitala u vezi toga, rekao je da nije ništa, ali nakon samo tri mjeseca išli su na pregled.

Gabrielu je dijagnosticirana kardiomiopatija lijeve klijetke, bolest srčanog mišića uzrokovana promjenom genetskog koda. 

Zbog toga bi Gabriel mogao pasti u nesvijest od jednostavnih radnji, kao što je ustajanje ili hodanje. Ako hoda previše, podigne neku kutiju ili se previše saginje, oboli i mora provesti nekoliko dana u krevetu. Gabriel često mora provest i nekoliko tjedana u krevetu samo zbog vožnje auta stoga je morao dati otkaz na poslu. 

Ova bolest je iznimno rijetka i Gabriel i Julie nisu znali kako da se nose s njom. Najveći problem im je bio nedostatak novaca za liječenje, kako žive u Nizozemskoj, nemaju najbolje zdravstveno osiguranje.

Julie se prisjeća kada je doktoru rekla: "Moj muž je "zombi". I bolje bi mu bilo mrtvom, nego da živi ovako." Također priznaje kako mu nije bila najbolja podrška, ali da su uspjeli ipak prijeći sve probleme. 

Julie je rekla: "Gledala sam kako se živahan mladić raspada pred mojim očima. Osjećao se posramljeno na poslu, nismo znali kako dalje, a ni ja nisam imala nikakvih prihoda."

Gabriel je rekao kako je poslije dijagnoze pao u šok, a najgore je sve što se dogodilo poslije. Ostao je bez posla te nije mogao zarađivati za život i potpuno je pao u depresiju.

O svojem liječenju je rekao: "Išao bih u bolnicu na preglede u odjel za kardiološke bolesti i bio bih jedina mlada osoba tamo. Nisam znao kakva mi je budućnost i to me činilo nervoznim."

Na početku liječenja preselili su se u stan, ali ubrzo su bili izbačeni i morali su provesti nekoliko dana kao beskućnici.

Već u prvoj godini braka morali su živjeti u bolesti i siromaštvu na koje nisu bili spremni. 

Na kraju su se odlučili useliti s Gabrielovim roditeljima kako bi mogli plaćati liječenje. Prvih nekoliko godina liječenja Gabriel je proveo u krevetu, ali sada uzima lijekove koji mu pomažu da mu srce radi bolje, ali i dalje se često osjeća slabo.

Iako je njihova situacija sad bolja i Gabriel je uspio ponovno pronaći posao i osjeća se bolje nego prije, Julie i Gabriel i dalje su nezadovoljni zdravstvom u Nizozemskoj. 

Julie za zdravstvo u Nizozemskoj kaže kako je ljuta jer su ih svi ignorirali da su oni došli do te granice siromaštva da su morali posatai beskućnici, dok vlada nije ništa radila. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?