Krizni stožer odlučio

Samostan i "Majčino selo" u Međugorju stavljaju se u karantenu

30.03.2020.
u 15:00

Na Klinici za infektivne bolest SKB Mostar hospitalizirano je 12 bolesnika s covidom-19. 

Među hospitaliziranima su i tri osobe iz samostana u Međugorju gdje je koronavirus potvrđen proteklog vikenda. Covid-19 u Međugorje je, po svemu sudeći, donijela časna sestra koja se početkom mjeseca vratila iz Italije.

Prof. dr. sc. Jurica Arapović, specijalist infektologije je kazao kako se pozorno prati situacija u samostanu s obzirom na veliki broj kontakata ostvarenih prije potvrde covida-19.

Krizni stožer civilne zaštite HNŽ-a donio je odluku da se samostan i "Majčino selo" u Međugorju stave u karantenu, javlja Fena. 

Dr. Arapović je pozvao sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera zaštite kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije s obzirom da postoji mogućnost otvaranja više žarišta u HNŽ-u i susjednim županijama.

- Bojim se da će covid-19 na neki način ući među građanstvo i da više nećemo moći povezati epidemiološki kontakte što je preduvjet da nam se dogodi ono što se dogodilo u nekim europskim državama. S obzirom na spremnost našeg zdravstvenog sustava to nikako ne bi bilo dobro - upozorio je dr. Arapović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?