Sjednica

Sanader bi već ovaj tjedan mogao znati hoće li na slobodu

11.03.2013., Zagreb - Presuda na Zupanijskom sudu za Fimi mediju, najvecu korupcijsku aferu u hrvatskoj politici. Bivsem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u, kao prvoj politickoj stranci optuzenoj za korupciju, sudilo se zbog izvlacenja 70-ak milijuna kuna iz
28.09.2015.
u 06:15

Odluka Vrhovnog suda izuzetno je važna i za HDZ jer bi potvrda presude za njih značila strahovit politički udarac

Hoće li Ivo Sanader zidine Remetinca, koje kontinuirano gleda od studenog 2012., zamijeniti slobodom ili će nastaviti boraviti u zagrebačkom zatvoru na kraju grada, moglo bi se znati već ovaj tjedan.

Naime, danas na Vrhovnom sudu počinje trodnevna sjednica na kojoj će se raspravljati o žalbama na presudu u aferi Fimi Media.

Predmet je to u kojem je Sanader nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora te mu je oduzeto 15,2 milijuna kuna. No, za Sanadera važnija od tih činjenica je ona da je to predmet u kojem mu je određen istražni zatvor, a taj istražni zatvor ponovno mu je aktiviran nakon što je Ustavni sud u srpnju ukinuo pravomoćnu presudu u aferama Hypo i Ina-MOL. To je važno jer bi u slučaju ukidajuće presude u aferi Fimi Media Sanaderu bio ukinut i istražni zatvor, što znači da bi se odmah našao na toliko žuđenoj slobodi. Na današnju sjednicu bivši premijer i njegov braniteljski tim zasigurno će doći osokoljeni "pobjedom" u predmetu Hypo i Ina-MOL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije