Stiglo više od 10 prijava

Sarajevo pokušava Hrvatima oduzeti mjesto glavnog tužitelja

27.12.2017.
u 07:00

Nakon što je raspisan natječaj za izbor glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, s obzirom na to da je definitivno smijenjen s te pozicije Goran Salihović, pristiglo je više zanimljivih prijava, a u pozadini se već kuhaju spletke kako osigurati izbor podobnog prvog čovjeka da bi se ponovno uspostavio lanac kojim upravlja političko Sarajevo. U glavnoj ulozi isti akteri, medijsko-portalsko podzemlje, obavještajni i paraobavještajni krugovi, prijave, policijski aparat. Među prvima prijavila se Gordana Tadić, sadašnja vršiteljica dužnosti glavnoga tužitelja. Ona je među više od deset kandidata za prvu fotelju jedne od najvažnijih pravosudnih institucija. No, upravo će se ona, doznaje se iz pravosudnih krugova, naći pod snažnim udarom i pokušajem medijsko-obavještajne diskreditacije.

Posljednja prigoda

To je posve očekivano jer je političko Sarajevo pod svaku cijenu nastojalo ponovno uspostaviti nadzor nakon što je postalo jasno da će s mjesta predsjednice Suda BiH otići umalo doživotna čelnica Meddžida Kreso, a s mjesta tužitelja Goran Salihović.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije