Ministar potvrdio

Šarović: Izrađen prednacrt strateškog plana ruralnog razvoja BiH

14.06.2017.
u 18:22

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kazao je da je izrađen prednacrt strateškog plana ruralnog razvoja BiH i najavio da, ukoliko najviše za dva i pol mjeseca u formi nacrta bude upućen u daljnju proceduru, postoji mogućnost da BiH uđe u IPA II, čime bi poljoprivrednom sektoru bilo osigurano oko 250 milijuna KM, javlja Fena. 

Šarović je to izjavio odgovarajući na pitanje zastupnice DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Maje Gasal-Vražalice BiH u vezi nepostojanja državne strategije za poljoprivredu, što, kako je rekla ova zastupnica, dovodi do gubljenja ogromnih sredstva iz IPA fondova.

Šarović je podsjetio da ranije nije postojao politički dogovor o tom pitanju, ali da je u međuvremenu Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa postiglo suglasnost s resornim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

- Izradili smo prednacrt dokumenta koji je trenutno na raspravi - pojasnio je Šarović te izrazio očekivanje da će za najduže dva i pol mjeseca nacrt strategije biti upućen u daljnju proceduru usvajanja.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?