Fahrudin Radončić

"Šarović je izmislio uran, SDA je izgubila SBB, SDS je genocidna stranka koja blokira NATO put"

fahrudin radoncic
15.03.2020.
u 12:28

Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić gostovao je na Face TV kod gdje je govorio o svim aktualnim političkim i društvenim temama. Između ostalog, ministar Radončić je govorio o globalnim temama koronavirusu, migrantskoj krizi, izazovima s kojima se BiH suočava, ali i o političkoj situaciji u državi.

Između ostalog, komentirao je i gostovanje Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a.

- Ja ću vam reći gdje sam doveden u tu situaciju da moram reagirati kao ministar sigurnosti. Mislim da nije uredu da gospodin Šarović bez dogovora s barem sigurnosnim strukturama govori o nečemu što je prije pet ili deset minuta bilo državna tajna, rekao je, prenosi Avaz. 

Na pitanje koju je državnu tajnu otkrio, Radončić je rekao kako je određena kompanija iz RS kršila međunarodne konvencije, odnosno sankcije zemalja EU i Sjedinjenih Američkih Država.

- Pošto smo mi aplikant ka EU moramo slijediti tu politiku. Nema nikakvog spektakularnog kemijskog oružja, nema te vrste gluposti, radilo se o prodaji aluminija koji je na tom popisu da se ne može isporučivati Iranu, i ne postoje nikakvi imaginarni stranci, dva, tri ili pet. Postoji jedan čovjek koji je na tu temu službeno razgovarao s gospodinom Dodikom i taj se čovjek zove Fahrudin Radončić, objasnio je. 

Kazao je kako je Šarović izgovorio laž, te kako je "novi SIP stari lopovluk".

- Mene nitko neće konzultirati jer znaju da ne sudjelujem u kriminalu. Ovaj čovjek što priča prije mene što je sjedio izgovorio je notorne laži. Hajdemo postaviti stvari ispočetka, jesmo li imali izborno povjerenstvo. Isti taj Arnautović koji je ostao u povjerenstvu. Dozvolite da Vam dadnem dokaze. Isti taj SIP, svih sedam članova uključujući dva bošnjačka, su dozvoli da se noć uoči izbora zamjeni 6.500 članova stranačkih odbora njihovom odlukom i onda smo imali krivotvorene izbore. Glasaju li mrtvi, kradu li se glasovi. Znam koliko je bilo nevažećih glasova. Pola milijuna nevažećih glasova, nemamo elektronsko glasovanje, naglasio je Radončić. 

Na tvrdnju urednika emisije da je SBB s takvima u koaliciji, Radončić je kazao:

- Nema veze, mi smo to sve rekli i pri svemu ostajemo, misleći da će se neki ljudi i neke stranke popraviti. Gospodin Šarović se pravi budala. Osoba koju je predložio je savjetnica kod njega. Ona je izravno vezana za stranku. Što bih onda ja bio sretan da će SDA svoje partnerstvo u SIP-u graditi sa SDS-om, a ne SNSD-om. Ovoj zemlji trebaju pošteni izbori. U tom povjerenstvu da sjede stručni ljudi, a ne stranački ljudi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?