Čović, Dodik i Izetbegović

Sastanak lidera u srijedu, HDZ će tražiti financije, vanjske poslove i sigurnosti

13.04.2019.
u 13:03

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u srijedu, 17. travnja, sastati u Sarajevu s predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem, a da će zatim uslijediti sastanak izaslanstava tri stranke na kojem bi trebao biti postignut konačan dogovor o formiranju Vijeća ministara.

"Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Vijeće ministara moglo profunkcionirati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure", rekao je Čović za Glas Srpske.

Čović je naveo da će HDZ inzistirati na financijama, vanjskim poslovima i sigurnosti. 

On je istaknuo da u ovom trenutku ne vidi priliku za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Vijeće ministara treba biti prošireno s novim ministarstvima.

Kada je riječ o navodnoj aferi "Selefije" i što stoji iza toga, Čović je rekao da takve afere ne bi bilo da su institucije BiH korektno reagirale, u skladu s Ustavom i zakonima.

"Da te afere stvarno ima, ne bi danas o njoj svi šutjeli. Kada smo stavili do znanja da se na to mora institucionalno odgovoriti, onda su se svi, koji su spekulirali s informacijama ili navodima, lagano povukli", objasnio je Čović.

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao kako BiH nije spremno dočekala val migranata, te da se bez dobre suradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao.

"Danas nitko pouzdano ne zna reći koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopće nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati mnogo ozbiljnije nego do sada angažirati", smatra Čović, prenosi Srna.

Odnos BiH sa susjednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocijenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istaknuo kako je suradnja sa Srbijom duže vrijeme u naprektu i da mu se čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu riješeni u skorijem vremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?