banja luka

Sastanak kod Dodika bez predstavnika Saveza za promjene

14.10.2017.
u 12:03

Predstavnici Saveza za promjene nisu se danas odazvali na konzultativni sastanak, koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sazvao povodom odluke Suda BiH da izrekne oslobađajuću presudu Naseru Oriću.

Na sastanak nisu došli lideri SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović, NDP-a, Dragan Čavić, niti predstavnici Saveza za promjene u vlasti na razini BiH, član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić, niti ministri u Vijeću ministara BiH Igor Crnadak, Mirko Šarović i Dragan Mektić.

Dodiku su jučer lideri Saveza za promjene uputili pismo u kojem su naveli ne vide smisao njegovog poziva na razgovore, jer je "svaki put zlouporabio njihovu dobru volju da zajedno rješavaju nacionalne probleme srpskog naroda i RS-a“.

Tvrde da je entitetski predsjednik umjesto jedinstva, izazivao i poticao podjele.

Odgovarajući na ove stavove, Dodik ih je ponovno nazvao izdajnicima, te oporbu optužio da vode predizbornu kampanju protiv njega, “žrtvujući u toj borbi osnovne nacionalne interese RS”.

Na razgovore kod Dodika danas su došli predstavnici vlasti RS-a, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, potpredsjednici Vlade RS-a Srebrenka Golić i Anton Kasipović, ministri policije i boračkih pitanja Dragan Lukač i Milenko Savanović, predsjednici političkih partija vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a Marko Pavić, Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene srpske Nenad Stevandić te direktor policije RS-a Darko Ćulum i predstavnici više boračkih udruženja.

Dodik je konzultativni sastanak sazvao, kako je naveo, povodom odluke Suda BiH o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, "radi dogovora o daljem preduzimanju mjera u vezi s tom presudom".

Ratni komandant Armije RBiH Naser Orić odlukom Suda BiH 9. listopada je oslobođen optužbi za zločin na području Srebrenice i Bratunca 1992. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije