sastanak u Mostaru

Novalić: Previše investicija ide na sjever, treba investirati u Hercegovinu

19.05.2017.
u 19:49

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u petak su se u Mostaru susreli s najvećim gospodarstvenicima u BiH kako bi razgovarali o ekonomskom razvoju Hercegovine te privlačenu poželjnih investicija.    

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je u izjavi za medije kako je sastanak održan da bi se vidjelo kako sve razine vlasti mogu pomoći gospodarstvenicima da se ubrza ekonomski oporavak ovog dijela BiH.

- U Mostar smo došli s najvećih pet tvrtki u BiH da vidimo kakve su njihove mogućnosti i aspiracije da investiraju na jugu zemlje – kazao je federalni premijer, naglasivši kako je svjestan da previše investicija ide na sjever zemlje zbog lakše komunikacije sa zapadom i sl.  

- Želimo vidjeti što sve razine vlasti mogu učiniti da gospodarstvenike na neki način podupru i privole da investiraju ovdje, gdje mislimo da investicije slabo stoje – ustvrdio je.   

Što se tiče Vlade FBiH i kako ona može pomoći u ekonomskom razvoju ovog području, premijer je kazao javnim investicijama i investicijama kroz autoput.

- Prvi nam je prioritet Mostar-Jug i Mostar- Sjever, užasno skupe dionice. Milijardu eura treba proći kroz ovaj grad, ali nemojmo zaboraviti da bi ta milijarda eura preporodila život ovdje – naglasio je federalni premijer te dodao kako su na sastanku sudjelovali gospodarstvenici iz svih oblasti i branši kako bi se povećala mogućnost nastanjivanja nekih od njih na ovom području.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije