Poruka s konferencije o vladavini prava

Sattler: Ova godina puna prilika za BiH i njezin EU put

26.01.2024.
u 15:41

Oblast vladavine prava ključna je za napredak BiH na europskom putu, poručeno je s konferencije u Sarajevu pod nazivom "Europska podrška reformama pravosuđa u Bosni i Hercegovini - postignuti rezultati i budući strateški pravci".

Projekt provodi VSTV BiH uz financijsku podršku EU-a.

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler rekao je kako očekuje od Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća da usvoji reformski program za sljedeće dvije godine.

- Rekao bih da je ova godina puna prilika za Bosnu i Hercegovinu i njezin europski put. Ovog tjedna smo imali posjet iz Bruxellesa s gospođom Von der Leyen na čelu. Ono što bih također rekao u kontekstu tog posjeta i europskog puta BiH jest i da imamo Plan rasta za zapadni Balkan, koji bi Bosni i Hercegovini mogao omogućiti ulaganje od nekih milijardu eura u razdoblju od tri do četiri godine, a u svemu tome jako važnu ulogu igra vladavina prava - rekao je Sattler.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?