U oba doma Parlamenta BiH

Savjetnici i šefovi ureda samo za predsjednike i zamjenike

parlament
VL FOTO
21.01.2016.
u 07:00

Vijeće ministara utvrdilo je prijedlog amandmana na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, koji je predložilo Ministarstvo pravosuđa BiH, piše Vecernji.ba.

Financiranje terorizma

Amandmanima se imenovanje savjetnika i šefova ureda ograničava na predsjedatelja i zamjenike predsjedatelja oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Također, jasnije se propisuju procedure za donošenje pravilnika o unutarnjoj organizaciji ministarstava, upravnih organizacija te upravnih tijela i službi. Glavno tajništvo će dostaviti prijedlog amandmana na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Vijeće ministara BiH jučer je na sjednici održanoj u Sarajevu, na prijedlog Ministarstva pravosuđa, donijelo odluku o imenovanju Radne skupine za provođenje akcijskog plana za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca s ciljem harmonizacije sustava sprečavanja pranja novca i financiranja terorizma sa standardima i preporukama Radne skupine FATF. Nju će činiti državni i entitetski ministri pravosuđa, entitetski ministri financija i zamjenik ministra financija i riznice BiH, ministar sigurnosti BiH, kao i ravnatelj UNO-a, predsjednici povjerenstava za vrijednosne papire BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH, i predsjednik Pravosudnog povjerenstva Brčko Distrikta BiH, piše Vecernji.ba.

Ekonomska kretanja

Imenovan je stručni tim koji će pružati pomoć članovima Radne skupine. Ministri su primili k znanju dokument “Ekonomski trendovi u BiH za razdoblje siječanj - rujan 2015.”, u kojem se navodi kako su ekonomske aktivnosti u BiH u drugom tromjesečju prošle godine bile veće za 4,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, odnosno veće za oko dva posto u odnosu na prvo tromjesečje 2015. godine.

     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?