Potpisan ugovor

SBŽ dobiva prometnu strategiju, razvija se vizija prometne mreže

28.05.2019.
u 17:21

Ugovor o izradi strategije u prometu Srednjobosanske županije (SBŽ), u vrijednosti 109.805 maraka, potpisan je u Travniku.

Ugovor su potpisali županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić i Mustafa Mustajbegović, direktor "Saraj Inžinjering" d.o.o. Sarajevo, tvrtke koja je nakon provedenog postupka javne nabave izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Kako je rečeno, cilj prometne strategije je definiranje akcija koje će biti poduzete kako bi se razvila vizija prometne mreže u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razdoblju.

Prometna strategija treba odgovoriti na ključna pitanja iz oblasti prometne infrastrukture, odnosno identificirati ciljeve i akcije koje je potrebno provesti, kako bi bili otklonjeni trenutni nedostaci u prometnoj infrastrukturi na području SBŽ-a.

Županijski ministar Nisvet Hrnjić kazao je novinarima da ovaj dokument u konačnici treba biti generator razvoja gospodarstva SBŽ-a.

- Ovo je planski dokument koji je nedostajao županijskoj razini vlasti i smatram da će on poslužiti kao osnova za razvoj župa nije- istaknuo je.

Na upit novinara o trenutnoj situaciji kada je u pitanju prometna infrastruktura na području SBŽ-a, Hrnjić je rekao da postoji dosta neuralgičnih točki, kao i da bi strategija trebala dati odgovor i na ta pitanja.

- Magistralna cesta na dionici Lašva - Vitez otvoreno je pitanje i tu svakodnevno imamo zagušenje prometa. Očekujemo kvalitetne odgovore i na takva pitanja. Drugo je to da magistralne ceste često prolaze kroz urbane centre, pa strategija kao planski dokument treba, među ostalim, dati odgovor i na to pitanje, odnosno ono koje će se odnositi na buduću izgradnju čitavog niza zaobilaznica - naglasio je Hrnjić.

Rok za izradu strategije je 60 dana, a današnjem činu potpisivanja ugovor nazočili su i premijer SBŽ-a Tahir Lendo te direktor direkcije za ceste SBŽ-a Sulejman Bečirević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije