bugojno

SBŽ: Više od pet milijuna KM za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljava

nezaposleni
16.01.2020.
u 15:32

Više od pet milijuna maraka izdvojeno je prošle godine u Srednjebosanskoj županiji za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljava.

U skladu s federalnim zakonima o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, zaposleni Službe za zapošljavanje SBŽ su u 2019. provodili aktivnu politiku zapošljavanja. Ovo je kazao zamjenik direktora Službe za zapošljavanje SBŽ Marinko Krajina, istaknuvši kako se to posebno odnosi na provedbu programa sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja, čiji su korisnici bile nezaposlene osobe ciljnih skupina, prijavljene na evidenciju nezaposlenih.

- Imali smo više poticajnih mjera kao što su, primjerice, prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena, prilika za sve itd. Planirana sredstva za sufinanciranje zapošljavanja iznosila su oko 4,5 milijuna KM, a za samozapošljavanje milijun KM - naglasio je.

Dodaje kako je spomenuta služba jedna od rijetkih koja ima vlastite programe usmjerene na otvaranje novih radnih mjesta, te da se nastavilo s poticajnim mjerama iz potprograma sufinanciranja razvojačenih branitelja, članova njihovih obitelji i djece poginulih branitelja.

- Za realizaciju ovog programa izdvojeno je 560.000 KM. Potpisana su 43 ugovora za sufinanciranje zapošljavanja 62 nezaposlene osobe, i dvadeset ugovora za sufinanciranje samozapošljavanja, odnosno pokretanje samostalne djelatnosti u ciljnoj skupini razvojačenih branitelja, članova njihovih obitelji i djece poginulih branitelja - kazao je Marinko Krajina.

Po njegovim riječima, s ciljem smanjenja broja nezaposlenih na području SBŽ, ova služba će i u 2020. realizirati slične programe sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?