Visoki predstavnik u BiH

Schmidt se danas obraća zastupnicima Zastupničkog doma BiH

Christian Schmidt
DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
28.10.2021.
u 07:44

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt obratiti će se danas zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dogovorio je to Kolegij Zastupničkog doma, a novinarima je tu informaciju potvrdio predsjedatelj Doma Denis Zvizdić, izražavajući nadu da će Schmidt na toj sjednici iznijeti strategiju daljnjeg djelovanja u Bosni i Hercegovini, javlja Fena. 

Schmidt je ranije zatražio dopuštenje za obraćanje na sjednici kada bi trebao govoriti i o aktualnoj političkoj situaciji.

Međutim, u BiH još traje blokada rada bh. institucija budući da politički predstavnici bh. entiteta Republika Srpska koji su izabrani u državne institucije odbijaju sudjelovati u radu institucija nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Kaznenog zakona kojima je zabranjeno veličanje genocida i ratnih zločinaca.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?