raspad stranke

SDA nestao u još dvije općine

04.03.2018.
u 09:36

U prepunoj dvorani tuzlanskoga BKC-a jučer je održana sjednica Inicijativnoga odbora Pokreta demokratske akcije (PDA), dok će do kraja ožujka ove godine biti održana osnivačka skupština novog političkog subjekta na području TŽ-a. Poslije potpunog raspada SDA u Banovićima, prema riječima Senada Alića Šilje, predsjednika Inicijativnoga odbora, i kompletne općinske organizacije u Sapni i Kladnju napustile su SDA te, kako je rekao, diktatorsku politiku vrha stranke. Istim putem će, najavljuje on, i druge općinske organizacije SDA u TŽ-u.

- PDA će ostati vjeran ideji i tradicionalnim vrijednostima koje su baštinili Alija Izetbegović i Sulejman Tihić. Ovo je naš odgovor na ponašanje vrha SDA, koji je privatizirao stranku i koji smatra da je ispravno samo ono što oni misle i žele - rekao je Senad Alić Šiljo. Cilj PDA, kako ističu, je bolji politički i ekonomski položaj TŽ-a u BiH, odnosno da se općine i grad Tuzla izjednače po svim parametrima sa Sarajevskom županijom. - Zalažemo se za decentralizaciju i ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica i županija u FBiH. Želimo da nas vlasti u Sarajevu tretiraju kao ravnopravnog partnera. Sarajevo, kao naš glavni grad, neizmjerno volimo, ali smatramo kako stanovnik u TŽ-u ne bi trebao biti 2,5 puta “jeftiniji” od stanovnika u SŽ-u - kazao je Alić. Na sjednici Inicijativnoga odbora obratio se i premijer TŽ-a Jakub Suljkanović, a među prisutnima su bili i svi ministri koji su isključeni iz SDA, 15-ak zastupnika u Skupštini TŽ-a, zastupnici u Parlamentu FBiH i Parlamentu BiH, općinski načelnici Jusuf Čavkunović (Kladanj) i Midhat Husić (Banovići), veliki broj direktora javnih poduzeća, Azmir Husić, nekadašnji predsjednik FK Sloboda, odnosno aktualni predsjednik FK Sloga Simin Han, nekadašnji rektor tuzlanskoga sveučilišta Samir Nurić, ali i pojedini osnivači SDA.•

Ključne riječi
SDA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?