Formiranje vlasti

SDA nije siguran u potporu Mušića, Šoše i Hadžiomerovića u HNŽ-u

16.09.2015.
u 06:15

HDZ BIH još jednom zatražio hitno formiranje županijske Vlade u Mostaru

Višesatni sastanak koji su jučer održali hrvatski zastupnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji rezultirao je zaključkom kako se Vlada HNŽ-a mora formirati u što kraćem roku, te da se moraju pokrenuti užurbano sve procedure kako bi se Vlada HNŽ-a formirala do kraja ovoga tjedna, piše Večernji list. Svi zastupnici su dali potporu ovome procesu, osobito ako se uzme u obzir kako su na subotnjem sastanku dvojica predsjednika stranaka HDZ-a BiH i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović poručili kako će Vlada HNŽ-a biti formirana do četvrtka, odnosno do sutra.

Već probijen rok

Sada je već jasno kako to neće biti moguće jer nije ni upućen poziv zastupnicima za sjednicu. Problem je i dalje u SDA koji nikako ne može definitivno potvrditi ima li devet glasova koji su potrebni za formiranje nove županijske Vlade u Mostaru. Problem ovoj stranci predstavlja i činjenica da su pojedini zastupnici nezadovoljni odlukama koje je donijela županijska organizacija SDA u HNŽ-u, te je stoga upitno hoće li ti zastupnici podržati novu Vladu HNŽ-a. - Upitna je potpora Zijata Mušića, Zlatka Hadžiomerovića i Ajmana Šoše koji nisu zadovoljni odlukama stranačkog vodstva i još uvijek nije sigurno hoće li dati potporu novoj Vladi HNŽ-a. Ono što je sigurno jest kako nema vremena za političke igre. Od izbora je prošla godina dana i mi moramo što prije završiti ovaj proces. Već smo četvrtinu mandata potrošili na političke igre pojedinaca - rekli su nam jučer sugovornici iz SDA.

Novi sastanci

Za očekivati je kako će i danas biti održano nekoliko sastanaka na kojima će se govoriti o rješenjima za probleme uspostave vlasti u HNŽ-u. Poražavajuća je činjenica da je ova županija još jednom posljednja kada je u pitanju formiranje vlasti, te kako i dalje nema kompromisa nakon toliko vremena. U međuvremenu, Vlada u tehničkom mandatu ispunjava osnovne obveze, ali s tim nitko ne može biti zadovoljan. - Previše je projekata na čekanju. Građani očekuju reforme u socijalnom, gospodarskom sektoru, a sada one nisu moguće jer nemamo vlast u punom kapacitetu. Postavlja se pitanje što je pojedincima još potrebno kako bi shvatili da stanovnici ove županije ne mogu više čekati na rješavanje svojih problema zbog njihovih sitnih političkih interesa - bili su prilično jasni naši sugovornici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije