žo hdz bih hnž

SDA obmanjuje javnosti o opstrukciji i blokadi rada Skupštine HNŽ

24.04.2019.
u 15:09

Blokada rada Skupštine Hercegovačko -neretvanske županije koju SDA provodi uz dogovor s SDP-om, a o kojoj su predstavnici HDZ-a BiH jučer upoznali javnost, bila je razlog za priopćenje SDA-ovog županijskog odbora HNŽ, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ. 

"U svom priopćenju SDA, u nedostatku argumentacije, obmanama pokušava javnosti objasniti opstrukciju i blokadu rada Skupštine HNŽ-a, navodeći kako zamjenik predsjedatelja Skupštine gosp. Tomislav Martinović krši međustranački dogovor o navodnom imenovanju gosp. Šerifa Špage iz SDA za predsjedavajućeg Skupštine. Naime, navodeći kako je navodno kršenje dogovora o Špaginom izboru za predsjedatelja razlog opstrukcije rada Skupštine, Županijski odbor SDA HNŽ zanemaruje činjenicu da je do sada samo jedan politički dogovor u toj županiji postignut i proveden, a odnosi se na izbor dvojice zamjenika predsjedatelja Skupštine Hercegovačko — neretvanske županije. Istina je da je ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko — neretvanske županije na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda, te potom imenovanje predsjedavajućeg Skupštine i mandatara Vlade, ali na našu žalost, do danas, njihovi predstavnici nisu poduzeli dogovorene korake, niti pokušali sazvati sjednicu Skupštine. Po tome je vidljivo da nisu ni prihvatili naš prijedlog o dogovoru", priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ. 

"Posebice nas žalosti nagla „neinformiranost` zastupnika SDA o ustavnom i poslovničkom djelovanju Skupštine, pa ih još jednom moramo upoznati kako Skupština može privremeno funkcionirati i sa dvojicom zamjenika predsjedatelja, što su donedavno znali jer su i dvije prethodne sjednice Skupštine ovom mandatu na taj način održane", navode iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?