Povreda prava

SDA ostaje čvrsto uz SBB, čeka se odluka Suda

SBB
03.02.2016.
u 07:00

U iščekivanju odluke Prizivnog vijeća Suda BiH koje će se očitovati oko mjere određivanja pritvora čelniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću, njegova, ali i najvažnija koalicijska stranka - SDA je potvrdila kako će ojačati suradnju unatoč ovome incidentu. 
“Kolegij SDA je na održanoj sjednici potvrdio još jedanput svoj stav o opredijeljenosti stranke za očuvanje koalicije sa SBB-om, piše Večernji list BiH. Očekujemo da ova koalicija snažno nastavi s reformskim procesima i ekonomskim oporavkom u najboljem interesu BiH i njezinih građana”, ocijenjeno je nakon sastanka najužeg vodstva Stranke demokratske akcije. U sljedećih nekoliko dana Prizivno vijeće Suda BiH će preispitati odluku sudskog vijeća da se Radončiću odredi 30-dnevni pritvor. 
Samo pritvaranje Radončića izazvalo je velike potrese, kako na političkoj, tako i u pravosudnoj sceni. Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso jučer je ponovno poručila da se ne pravi pritisak na pravosudne institucije, dok je predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija rekao da su objavom u medijima prije ročišta transkripta dijela navodnih prisluškivanih razgovora iz procesa lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću, narušena njegova Ustavom zajamčena prava te da bi pod hitno trebalo provesti istragu o tom pitanju. Dio transkripata objavljen je u medijima na internetu odmah nakon uhićenja Radončića u unaprijed montiranom procesu. Tegeltija je više puta komentirao da je objava dokaznih materijala prije nego što se nađu pred sudom kazneno djelo. 
- Ne znam je li pokrenuta istraga, ali mislim da bi je trebali pokrenuti svi oni koji su nadležni za provođenje istraga o kaznenim djelima, jer ako nešto iz oblasti privatnosti izađe u javnost prije nego što bude verificirano na sudu, znači da su nečija prava narušena”, pojasnio je Tegeltija i izrijekom naveo da su narušena prava čelnika SBB-a. Usporedno s time, stranački aktivisti Saveza za bolju budućnost su nastavili s akcijom prikupljanja potpisa za peticiju za oslobađanje Radončića u svim sarajevskim općinama. Info-stolovi za potpisivanje peticije su postavljeni u općini Stari Grad, Ilidža, u Novom Gradu, Vogošći ... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?