GENJAC:

SDA prikuplja dokaze protiv Milorada Dodika

Halid Genjac
21.10.2016.
u 15:15

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac tvrdi kako SDA skuplja argumentaciju za kaznenu prijavu protiv predsjednika RS-a, Milorada Dodika te kako Zenicu i Bihać još analiziraju.

Genjac je jučer za sarajevsko Oslobođenje izjavio kako se stranka trenutno bavi zahtjevom SIP-u za ponovno brojanje glasova na svim redovitim biračkim mjestima koja se odnose na Općinsko vijeće Srebrenice.

Što se podnošenja kaznene prijave SDA Tužiteljstvu BiH protiv Milorada Dodika zbog govora mržnje, Genjac je kazao kako ne može još uvijek govoriti o tom jer „prikupljamo dokaze i argumentaciju.“

Podsjetimo, Predsjedništvo SDA na posljednjoj je sjednici oštro osudilo izjave Milorada Dodika o Bošnjacima u RS-u zbog tog jer su na prethodnim lokalnim izborima glasali za drugu političku stanku. Tada je Predsjedništvo SDA odlučilo kako će pružiti svu pomoć Bošnjacima u RS-u i protiv Dodika podnijeti kaznenu prijavu.

U priopćenju nakon sjednice Predsjedništva SDA rečeneo je kako se „s Miloradom Dodikom ne može voditi politički dijalog budući da je on davno napustio okvire normalnog dijaloga – s njim se u budućnosti trebaju baviti tužiteljstva i sudovi“, priopćeno je.

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a i član SDA oštro je osudio govor mržnje kojim je Dodik najavio „sankcije protiv Bošnjaka koji nisu glasali za SNSD“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?