Kiseljak

SDA se uključio u rad OV-a, očekuje se njegov prijedlog za predsjedatelja

03.03.2018.
u 08:10

SDA Kiseljak definitivno “nema sreće” sa zahtjevima za ocjenu ustavnosti, koje su proteklih godina u njegovo ime, sukladno nadležnostima, podnosili za to ovlašteni dužnosnici te stranke na višim razinama vlasti, piše Večernji list BiH. Budući da su podneseni zahtjevi kiseljačkoga SDA godinama bili izgovor za nesudjelovanje u radu Općinskoga vijeća, nakon posljednje izgubljene pravne bitke nije mu preostalo ništa drugo nego uključiti se u rad OV-a u čije klupe su se vijećnici te stranke vratili prošle godine nakon što su im bile uskraćene naknade za rad.

Sporni datumi

Prije toga više od godinu dana odbijali su dolaziti na sjednice općinskog zakonodavnog tijela. Odluci sedam vijećnika SDA da konačno ne samo dolaze na sjednice nego i sudjeluju u radu Vijeća i tako preuzmu odgovornost koju su im povjerili njihovi birači, prethodila je odluka Ustavnog suda Federacije BiH koji se proglasio nenadležnim za ocjenu legalnosti konstituiranja OV-a Kiseljak podnesenu zbog činjenice da je većina u Vijeću odbila prijedlog SDA za profesionaliziranje statusa predsjedatelja OV-a. Očekuje se da SDA predloži predsjedatelja OV-a...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?