Bivši šef tajne bošnjačke obavještajne službe- AID-a

Šef AID-a otkrio što je pisalo na ceduljici koju mu je dao Radončić

sdsdf
12.03.2017.
u 10:15

Bivši šef tajne bošnjačke obavještajne službe- AID-a, Kemo Ademović, gostovao je u CD-u Senada Hadžifejzovića na Face TV-u te između ostalog odgovorio na pitanja u vezi s poslijeratnim mafijaško - političkim likvidacijama agenta Nedžada Ugljena i ratnog sarajevskog zapovjednika Ramiza Delalića Ćele. 

Ademović je također govorio i o tome kako mu je aktuelni lider SBB-a Fahrudin Radončić prijetio, i to u vrijeme dok je bio ravnatelj AID-a.

Na pitanje Hadžifejzovića u kakvim je odnosima s Radončićem bio i u kakvim je odnosima s njim sada, Ademović je odgovorio:

- Nemamo mi neke odnose. On očigledno ima. Ja sam s njim jednu kavu u životu popio jedan na jedan. Bilo je to 2001., kada je Alijansa za promjene došla na vlast. On je tražio da popijemo kavu. Ja sam bio malo iznenađen, ali sam ga pozvao da dođe kod mene na posao. Tada sam bio šef AID-a. On je onda predložio da se nađemo u nekom kafiću, gdje mi je dao jednu ceduljicu da pročitam na kojoj je novinskim slovima, a koja su bila iskružena pa zalijepljena, bilo napisano otprilike 'dobro pazi što pričaš, mogao bi i ti završiti'. Malo sam tad bio mlađi, poletniji i upitao "što ti je ovo, što ovo treba značiti. On je to odbio na šalu, rekao 'što se pališ' itd. Ja sam to doživio kao neku prijetnju. Međutim, on je to prebacio na šalu - naglasio je Ademović.

Hadžifejzović je istaknuo da je Ademović u središtu pažnje mjesecima, pogotovo na naslovnim stranama Avaza, te ga izravno upitao je li on naručio ili organizovao ubojstvo svog pomoćnika Nedžada Ugljena.

- Bože sačuvaj, niti sam, niti sam imao potrebe za tako nečim, niti sam. Smatram sebe kao čovjekom koji se nikad u tako nešto ne bi upustio - odgovorio je Ademović.

Na upit zašto se ne bi upustio u tako nešto, kazao je:
- Tako sam odgojen, u ratu jesam pucao s linije razdvajanja i nisam znao koga pogađam na drugoj strani, ali ovdje je neka druga situacija. Upustiti se u tako nešto, ubijeti nekog čovjeka itd. Mislim da je to nešto što prevazilazi i moj odgoj, moje promišljanje o životu i moje promišljanje o životu nakon ovog života- pojasnio je bivši šef AID-a.


Hadžifejzović je potom pitao je li Ademović naručio ili organizirao ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, na što je odgovorio: 'Apsolutno ne'. Dodao je da je Delalića jako površno poznavao te da je u ratu imao priliku biti u nekoliko navrata samo u istoj prostoriji s njim. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?