Skuhaj ovo

Šef kuhinje otkriva 4 recepta koja su mu pomogla da izgubi 15 kila u manje od 3 mjeseca!

31.07.2020.
u 18:49

Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Philadelphije, Michael Schudson je bio prisiljen usporiti s radom, i dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju prehranu i tako izgubio u 2,5 mjeseca 16 kilograma

Ako ste i vi na dobrom putu da izgubite višak kilograma, a ne želite se odreći dobrog okusa, onda su ovo recepti za vas!

1. Tartar od tune
Potrebni sastojci: 
 

450 g odrezaka tune
4 avokada
1 žlica sjemenki sezama
½ mladog luka za dekoraciju i ½ žličice klica po želji za dekoraciju

Umak:

1 žlica soya umaka
1 žlica ulja sezama
1 žlica umaka od kamenica
1 žlica japanske paste od graha
1 žlica šećera
½ žlice mljevenog češnjaka

Priprema:

Sve sastojke za umak pomiješajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado narežite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega umak i ukrasite.

2. Ljetni pileći ražnjići
Sastojci:

Šalica vode
¼ soli
8 pilećih krilaca (samo onaj dio koji ima dvije kosti)
8 drvenih štapića za roštilj
½ šalice Yakitori umaka
Sol i papar
½ nasjeckanog mladog luka za dekoraciju
Umak Yakitori:

2 žlice ulja
180 ml soya umaka
2 mlada luka
Žlica đumbira
2 režnja češnjaka
100 ml sakea
100 ml mirina (začin)
32 g šećera

Priprema:

U manjoj tavi zagrijete ulje, dodajte luk, đumbir i češnjak. Kuhajte 5 minuta. Dodajte sake i iskuhajte alkohol. Dodajte Mirin i šećer te kuhajte 5 minuta. Procijedite i stavite sastrane.

Pileći ražnjići:

Pomiješajte piletinu, vodu i sol. I ostavite tako minimalno 4 sata.
Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite.
Zagrijte grill tavu (ili roštilj) te dodajte sol i papar. Pecite ih otprilike 12 minuta.
Kada ih pečete ne zaboravite ih premazati pripremljenim umakom.
Ukrasiti svaki štapić nasjeckanim mladim lukom.

 

3. Jakobove kapice na roštilju
(možete koristiti škampe ili tofu)

Sastojci:

8 Jakobovih kapica
Sol i papar
Mladi luk nasjeckan za ukrašavanje

Priprema:

Presijecite Jakobove kapice po sredini ali da ostanu okruglog oblika. Stavite ih na štapiće i zagrijte gril tavu na srednje jaku vatru.
Začinite ih te pecite oko 5 minuta.
Premažite ih Yakitori umakom kad se peku.
Ukrasite mladim lukom

4. Filet Mignon ražnjići
Potrebni sastojci

300 g mesa
Sol i papar

Priprema:

Narežite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj.
Zagrijte tavu, začinite meso.
Pecite ih otprilike 8 minuta
Dok se peku premažite ih pripremljenim umakom
Ukrasite mladim lukom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije