Vrhovni sud FBiH

Sefić bi u petak mogao biti na slobodi zbog manjkavosti pravosuđa

15.12.2020.
u 11:46

U ožujku ove godine Sanjin Sefić je osuđen na 17 i po godina zatvora zbog prometne nesreće u kojoj su stradale Selma Agić i Edita Malkoč. S obzirom na to da Vrhovni sud FBiH nije donio rješenje nakon žalbe, moglo bi se dogoditi da Sefić izađe na slobodu jer mu ističe mjera pritvora.

Amir Agić, otac stradale Selme, za Klix.ba kaže kako je tek saznao da postoji velika mogućnost da ubojica njegova djeteta izađe na slobodu za tri dana zbog sporosti pravosudnog ustava, odnosno zbog tehničke stvari.

"Sanjinu Sefiću je donesena drugostupanjska presuda, a na ročištu u Vrhovnom sudu FBiH 20. listopada mu je produžen pritvor za dva mjeseca. Trebalo je da u zakonskom roku od 30 dana bude donesena presuda, međutim nema je ni 55 dana poslije", govori  Agić.

Ako rješenje ne stigne do petka, 19. prosinca, Sanjin Sefić će išetati iz zeničkog zatvora.

"Ako se rješenje presude ne donese do petka, on će 19. prosinca poslijepodne izaći, jer je petak, a subotom ne puštaju napolje", u nevjerici govori Agić.

Kaže da je već kontaktirao odvjetnicu koja će provjeriti s predsjednikom Vrhovnog suda FBiH što se događa.

"Ništa ne smijemo prepustiti slučaju, vidite što se događa. Ovo je dno dna. Mi 50 mjeseci ganjamo pravdu, to je 1500 dana. Ovo je žalosno. Vijeću treba 55 dana da napravi rješenje. Znam da je korona, sve stoji, ali rješenje se može napraviti ili produžiti pritvor", dodao je.


Podsjetimo, Sefić je 10. listopada 2016. godine u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i pol godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka te je u drugostupanjskom postupku osuđen na 17 i pol godina zatvora na što je upućena žalba, zbog čega je održano ročište u listopadu ove godine, a obitelji još čekaju na rješenje, odnosno presudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?