TEŽAK NOKAUT

Šefu UFC-a je drago što je Stipe Miočić izgubio borbu za naslov

29.03.2021.
u 10:24

Nažalost, Stipe Miočić nije uspio preživjeti prve dvije runde, što je bio glavni strateški cilj, odvesti 13 kilograma težeg Ngannoua u duboke kondicijske vode kada njegova ubojitost slabi. No, Stipe je izgubio strpljenje u zao čas. Nakon niza pretrpljenih teških situacija i udaraca, nakon jednog svog dobrog direkta, krenuo je naprijed i naletio na lijevi kroše razornog Afrikanca.

Nakon svega nameće se pitanje je li Stipe, nakon toliko primljenih udaraca, krenuo naprijed zbog svog borilačkog ponosa i velikog srca ili jednostavno, a to sugeriraju spuštene ruke, više nije znao što radi? Pitali smo to hrvatskog rekordera po broju UFC borbi (13) Igora Pokrajca. Nismo dobili izravan odgovor, ali smo čuli ovo:

– Stipe je trebao biti aktivniji. Ngannou je rasporedio snagu i smiren čekao svoje prilike. Zar nije bila ideja izmoriti Ngannoua strpljivom borbom, s mnogo kretanja i izbjegavanja izravnog kreševa? – Da, ali kako ćeš ga izmoriti ako ne radiš ništa. Po mojemu mišljenju Stipe je trebao krenuti na njega da ga slomi presingom. Na kraju nam je Poki kazao da je UFC dobio što je želio. Dana White to je pokušao sakriti sljedećom politički korektnom izjavom: – Imao sam s njime čudan odnos, no ja ga volim. Čovjek je vatrogasac, omiljen u svom gradu, najveći teškaš svih vremena.

Za njega ne osjećam ništa drugo osim poštovanja. Ne znam što za njega donosi budućnost. Sada ide kući, provesti neko vrijeme s obitelji, a o tome što dalje, razgovarat ćemo naknadno. Da mu je drago što je ova borba završila upravo ovako, i što se riješio odveć pristojnog prvaka, dalo se naslutiti iz sljedeće izjave: – Konačno imamo sjajne teškaše. Ngannou je danas strašniji nego što je bio jučer, no i Lewis izgleda dobro. A tu je i Jon Jones. No, da sam ja na njegovu mjestu, nakon viđenog, ja bih počeo skidati težinu da se vratim u polutešku.

Tko zna, možda se umirovi

O tome što će biti sa Stipom, doznat ćemo kroz neko vrijeme. Premda šef UFC-a uzvrat ne spominje, korektni Ngannou ističe: – Misleći da me je uzdrmao, Stipe je krenuo na mene, no prevario se. S obzirom na to da smo nas dvojica sada 1-1 to bi imalo smisla. No, ja ću se boriti s onim koga mi dodijeli UFC. Uostalom, Stipe je rekao da ću ja biti prvak kada se on umirovi. Tko zna, možda se on sada doista i umirovi. Hoće li to uistinu biti tako, odlučit će sam Stipe, vjerojatno i prije no što odradi propisanu mu suspenziju zbog nokauta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije