Džihadist ISIL-a

Sejdin Omerdić iz Zenice poginuo u borbama u Siriji

sejdin
Foto: agencije
22.09.2014.
u 09:17

Sejdin je, tvrde iz ISIL-a, poginuo uspostavljajući Alahov zakon i šerijat, odnosno uspostavljajući pravednost na zemlji

Još jedan bh. državljanin kao pripadnik zloglasne vojske ISIL-a poginuo je u ratu s kurdistanskom vojskom na prostoru sjevernog dijela Sirije. Radi se o Sejdinu Omerdiću, mladiću iz Zenice, a vijest o njegovoj pogibiji javnosti je preko Facebook stranice priopćila njegova sestra. Na internetskim stranicama bliskim ISIL-u navodi se da je Sejdin Omerdić poginuo u sukobu s Kurdima u gradu Ajnul Arab. Zanimljiv je tekst objavio bh. internetski portal pod nazivom Vijesti ummeta, koji veliča sve uspjehe radikalne islamističke vojske ISIL. “Dobili smo mail”, piše na stranicama tog portala, “da je još jedan neustrašivi lav iz Bosne šehidio boreći se protiv zločinačkog Esedova-šijtskog-nusajrijskog režima, kao i otpadnika komunističke stranke PKK, ili Kurda, braneći čast islama i muslimana, a uspostavljajući Alahov zakon i šerijat, odnosno pravednost na zemlji”. Napominju kako su ga braća iz ISIL-a puno voljela. Bio je jedan od onih koji su puno radili, a malo govorili. U Šam je stigao prije više od godinu dana. Tvrde da je u akcijama bio uvijek u prvim redovima. “Ranjavan je više puta”, opisuju ISIL-ovci svog ratnog prijatelja iz Zenice. “Prvi put”, kako pišu, “od eksplozije bombe protiv Kurda. Drugi put u Dier-Zuru geler mu je rasjekao arkadu, ali je bez obzira na obilnu krv, akciju uradio do kraja”.

Ključne riječi

Komentara 3

HR
HrvatSlavonac
11:14 22.09.2014.

Bravo, jedan Po jedan....samo polako

PO
popusiga
14:20 22.09.2014.

Ma zasto on ? Zasto nije 100000 drugih puno bolje bi bilo. Ali nema veze on je sada sa 77 djevica ,.... hahahahahahahah

KR
krtica
19:43 22.09.2014.

A kud ga je djava tamo i nosija!!??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?